top of page

Vitale informatie over Antifouling Boot Kosten


Bent u in het bezit van een watertransport? Meer weten over antifouling boot kosten? Er zijn veel kosten die u moet plannen bij het kopen van een boot. Antifouling is een kostbaar proces dat de levensduur van uw boot verlengt.




Als u de factoren wilt weten die antifouling-laarzen tot een dure procedure maken, lees dan verder.


Wat is antifouling?

Antifouling is dé methode om uw boot te beschermen tegen schade en corrosie door constant contact met water. Het voorkomt corrosie van uw boot en verlengt tevens de levensduur van uw boot.


Wat is de noodzaak van antifouling?

Omdat de onderkant van de romp in direct contact staat met de mariene deeltjes en het zeewater, zijn ze vatbaar voor beschutting voor mariene deeltjes die zich in uw romp ophopen. Deze groei van vreemde voorwerpen in uw boot beïnvloedt de gezondheid en prestaties van uw boot. Het heeft ook invloed op het brandstofverbruik van uw boot. Ernstige groei van mariene deeltjes in uw boot kan ook leiden tot overmatig brandstofverbruik.


Hoe vaak heeft een boot antifouling nodig?

De frequentie van antifouling bootkosten is afhankelijk van de staat van uw boot. Als de boot regelmatig wordt gebruikt, moet u de staat van uw boot controleren en beslissen of de aangroeiwerende verf opnieuw moet worden aangebracht. Als uw boot het grootste deel van de tijd aan de wal heeft doorgebracht, moet u deze mogelijk om de twee jaar van antifouling voorzien.


Wat is er uniek aan aangroeiwerende verf?

Aangroeiwerende verf is niet zomaar een huishoud verf die we gebruiken om de muren te schilderen. Het is een bijzondere combinatie van koper en biociden. Dit gehalte aan aangroeiwerende verf voorkomt dat er vreemde deeltjes op uw boot groeien en behoudt zo zijn goede gezondheid.


Wat bepaalt de kosten van aangroeiwerende verf?

De kosten van aangroeiwerende verf zijn afhankelijk van de volgende factoren,


  1. Grootte van uw boot


De kosten van antifouling zijn direct afhankelijk van de grootte van uw boot. Als u een kleine boot heeft, heeft u minder verf nodig. Het geldt vice versa als u eigenaar bent van de grote boot.


2. Gebruik van uw boot


Als uw boot regelmatig wordt gebruikt, is het duidelijk dat deze kwetsbaar is voor water en mariene deeltjes. Om preciezer te zijn, boten met meer waterverplaatsing hebben meer aangroeiwerende verf nodig om hun goede werkconditie te waarborgen.


3 . Dienstverlener, u hebt gekozen


Ja, veel hangt af van de dienstverlener die je hebt gekozen voor de aangroeiwerende laars. Verschillende bedrijven werken tegen verschillende werkkosten, afhankelijk van factoren zoals,

Aantal professionals dat is gebruikt om uw auto te schilderen

Ervaring die ze hebben op dit gebied

Technologie het gebruik om hun diensten te verlenen


4. Voorbereidingen die nodig zijn


Als de verf van uw boot afbladdert of in een slechte staat verkeert, heeft uw boot de juiste voorbereidingen nodig voordat hij aangroeit met antifouling. Het moet worden schoongemaakt voordat de nieuwe verf wordt aangebracht. Om uw boot voor te bereiden op antifouling, is arbeid en kracht nodig. Daarom tellen dienstverleners deze kosten op bij uw factuur.


Stappen betrokken bij antifouling

De stappen die betrokken zijn bij antifouling zijn als volgt,


Droge scaping


Dry scaping is een van de meest voorkomende manieren om de oude verf van uw boot af te pellen. Een driehoekige borstel met platte bladen is een van de beste apparaten om van je oude en beschadigde verf af te komen. Het wordt ook als de goedkoopste manier beschouwd.;

Chemisch strippen


Chemisch strippen is het verwijderen van oude verf door middel van chemicaliën.


Heeft u een nanometaal coating of nanoglas coating nodig om de levensduur van uw boot te verlengen, neem dan contact met ons op. Professionals die voor ons werken hebben jarenlange ervaring in antifouling coatings en kunnen een schatting geven van antifouling boot kosten. We bieden ook onze elite-services in Nanosolar-coating, zodat u kunt genieten van een lang leven op uw boot.





10 views0 comments
bottom of page